שירותי ייעוץ וגינון לחקלאים וסיטונאים
אלו השירותים שאנו מציעים
מעוניין לגדל אבוקדו?
גידול אבוקדו לפי משתלת גצלר
אבוקדו הוא עץ טרופי ירוק שמוצאו במרכז אמריקה. גידול עץ אבוקדו משתלם מאוד כיוון שהעץ אינו דורש טיפול רב וכן הוא מניב פירות טעימים ומזינים, ניתן לגדל את העץ גם מהזרע אך מדובר בתהליך ארוך ומורכב הדורש ידע מקצועי ומקיף.
את עץ האבוקדו ניתן לקנות במשתלה שלנו ומומלץ לרכוש עץ בוגר מגיל שנתיים לפחות. בכדי לשתול אבוקדו באופן נכון יש צורך לספק לו מרחב של לפחות מטר מעצים בסיבתו. כמו כן, האבוקדו זקוק לשמש מלאה ולקרקע לחה ובלתי מנוקזת בכדי לצמוח בצורה הטובה ביותר.
מומלץ לנטוע את עץ האבוקדו בתקופת האביב ויש להשקות באופן סדיר בעונת הלבלוב, מומלץ להשקות באמצעות טפטפות.
פרחי האבוקדו הם בדרך כלל לבנים או ירוקים, קטנטנים ופורחים באשכולות.
חשוב מאוד לגזום ענפים חלשים מתחילת ועד סוף עונת הלבלוב. ויש לתת תשומת לב לעץ ולהבחין בענפים הפגועים ולפיכך לבצע גיזום. כמו כן, לאחר שקוטפים את כל פירות האבוקדו מן העץ - מומלץ לבצע גיזום של הענפים ולחדש אותם.
עץ האבוקדו מניב פירות לאחר שלוש שנים. כאשר הפירות סוף-סוף בשלים - מומלץ לבצע בהם הבחלה (הבשלה מלאכותית).
לפרי האבוקדו מגוון רחב של שימושים במטבח. ניתן לאכול אותו חי או בתוך סלט.
קצת עלינו
משתלת גצלר הוקמה בשנת 1950 על-ידי הגיסים חיים יוסטינג (ז''ל) ואריה גצלר, במטרה לגדל שתילים לחקלאי הארץ ולהפריח את המדינה הצעירה. בתחילה עסקו בגידולי שדה ומשם לגידול הדרים לפרדסנות שזה היה תחום ההתמחות של אריה גצלר, בהמשך צורפו גידולי אבוקדו מטעים.
לאט לאט העסק צמח, גדל, התרחב ונחל הצלחה רבה בארץ ובעולם. היום המשתלה מנוהלת ע"י יוסי גצלר.
חברתנו מעניקה שירות מקצועי ואמין לחקלאים ולסיטונאים באספקת שתילי אבוקדו באיכות מעולה לשתלנים והדר ננסי לסיטונאים וללקוחות מסחריים.
אנו נתייחס אל כל לקוח בחיוך ונעניק שירות מקצועי, אדיב עם המון סבלנות והקשבה כדי לעזור לכם בגידול החלום הירוק.
מעוניין לגדל הדרים ננסיים?
גידול הדרים ננסיים לפי משתלת גצלר
עצי פרי הדר ננסיים, מתקשטים בפרחי הדר לבנים וריחניים אשר מתפתחים עם הזמן לפירות כתומים הממלאים את העץ. הפירות חמוצים מעט אך משמשים בסיס נפלא לריבת הדרים.
ישנם מינים אשר הם קטנים מטבעם ובאופן רגיל מגיעים לגובה של כ-3מ' בלבד, וניתן לגדלם בגינה קטנה או בפנטהאוס. הידועים ביותר מהעצים הקטנים הם ההדרים הננסיים כגון: הקומקוט ("תפוז סיני"), הלימקוט והקלמנדין. בזכות יכולת עצי ההדר להסתגל לעוצמת אור נמוכה הם יכולים אף לשמש כצמחי בית.
ניתן לשתול עצי הדר כל השנה, אם אזור השתילה פרוץ לרוחות ובאזורים קרים במיוחד עדיף לחכות לאביב קיץ. לפני השתילה מומלץ לחפור בור מתאים למלא אותו במים ולראות שהמים מתנקזים מהר ולא עומדים בבור.
עצי ההדר דורשים שמש מלאה ויסתדרו גם בחצי צל. בכל אופן מעל 4 שעות שמש ישירה הצללה תפגע בהתפתחות עלוות העץ והפרי.
חשוב במיוחד לא לשתול עמוק מידי.ההדרים רגישים במיוחד באזור צוואר השורש זהו אזור החיבור בין הגזע לשורשים אין לכסות את האזור הזה באדמה בשום אופן ואפילו מומלץ לשתול כך שהוא יהיה גבוה ב3-4 ס"מ מעל האדמה. מרחק נטיעה בין עץ לעץ 2-3 מטר. בזמן השתילה צריך לשמור על גוש האדמה של העץ שלא יתפרק.
גיזום הדרים מתבצע אחרי הקטיף בדר"כ בחודש פבואר מרץ לפני הלבלוב החזק של האביב. גוזמים ענפים יבשים וגבוהים מידי, גוזמים ענפים צפופים כך שתהיה גישה נוחה לכל חלקי העץ וגוזמים ענפים שיוצאים ישר מהגזע אלה לרוב ענפי מים שלא יתנו פרי. גיזום עושים גם בעצי ההדר הננסיים כמו הקומקוואט והלימקואט אותם גוזמים נמוך כדי לשמור על האופי הקומפקטי שלהם.
עץ הדר בן שנה שנתיים דורש 3-4 ליטר מים ליום. מומלץ להשקות אחת ליומיים שלשה. במידה והעץ שתול בכד גדול אז תכיפות ההשקיה גבוה יותר יתכן אפילו יום יום.
עץ הדר בוגר יותר בגובה 1.5 מטר דורש כבר 5 ליטר ליום. גובה 2.5 מטר דורש 10 ליטר ביום. גובה 3.5 מטר דורש עד 20 ליטר ביום ועצים מעל 4.5 מטר דורשים כ-25 ליטר ביום זוהי כמות ממוצעת. בחדשים אפריל מאי ויוני משקים 20% פחות ובאוגוסט ספטמבר 20% יותר. כמובן שבעונת הגשמים כמעט ולא משקים בתנאי שיורד גשם.
מומלץ לפזר קומפוסט מסביב לעץ אחת לשנה בסתיו ולהצניע אותו טיפה פנימה רצוי בלי לפגוע בשורשים. חוץ מזה דישון פעמיים בשנה עם דשן פרוק איטי או דישון עם דשן מסיס כמו 20-20-20 אחת לשבועיים שלשה במשך עונת הצימוח.
מעל 50 שנות ניסיון
משתלות גצלר - כאן למענכם לעזרה בגידול אבוקדו למטעים ובגידול הדרים ננסיים לנוי
מלא את הטופס כדי לקבל הצעת מחיר ואחד מנציגינו ייצור איתך קשר בהקדם האפשרי
תמונות מהעבודות האחרונות שלנו
גידול הדר ננסי
גידול מטעי אבוקדו
תמונות שלנו מתערוכות בעולם
תערוכה בגרמניה -אסן 2017
משתלת גצלר לקחה חלק בתערוכה המקצועית המובילה בתחום תוצרת חקלאית, בתערוכה השתתפו מעל 1000 נציגויות מכל רחבי העולם